Életmód

Életmódja sajnos kevéssé ismert. November és március között téli álmot alszik. A korábbi vélekedések ellenére a hidegre kevésbé érzékeny, fagypont körüli hőmérsékleten is aktív;valószínűlegsikeresebben vadászik rovarokra, amikor alacsonyabb a hőmérséklet. Állati és növény eredeti táplálékot egyaránt fogyaszt.Évente csupán egyszer kölykezik és akkor is csak 5-6 utódja van. Kézbe véve egészen szelíden viselkedik, ami egyedülálló a rágcsálók között. Állománynagyságát kedvezően befolyásolja a csapadék éves mennyisége: csapadékos év után a populáció mérete emelkedhet, aszályos években viszont csökken.Napi aktivitását is növeli a csapadék.