Projekt indító sajtótájékoztató és ürge-les Szaniszlón

2015.06.04.  10:23

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és a „Milvus Csoport” Madártani és Természetvédelmi Egyesület közös rendezésében Romániában projekt indító sajtótájékoztatóra és ürge-lesre került sor 2015.04. 09-én a Szatmár megyei Szaniszlón. A helyi általános iskola adott otthont a diákok, tanárok és helyi polgármesteri hivatal képviselői számára tartott előadásnak és projekt bemutatónak. Ezt követően a település határában levő legelőn sorkerült az ürge-lesre, valamint a sajtó számára a későbbiekben a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökségnél folytatódott a tájékoztató. Mind az előadást, mind az ürge-lest nagy érdeklődés övezte a helyi diákok részéről. A résztvevők megtudhatták, hogy közvetlen közelükben élő rágcsálok védelme, milyen fontos szerepet tölt be a kerecsensólyom és parlagi sas állományaink megőrzésében.


Békéssy Erzsébet a LIFE projekt szükségességét hangsúlyozta (Fotó: Fülöp Timea Etelca).


A projektről Fülöp Tihamér tartott bemutatót (Fotó: Fülöp Timea Etelca).


A találkozó végén a résztvevők kötetlen beszélgetést folytattak a projekt csapatával, kiegészítő kérdéseket intézve feléjük (Fotó: Fülöp Timea Etelca).


Az ismeretterjesztő nyomtatványokat nagy érdeklődés övezte (Fotó: Fülöp Timea Etelca).


Az ürge-lesre kiérkező érdeklődőket Hegyeli Zsolt és Marton Attila előre beállított spektívekkel várta (Fotó: Fülöp Timea Etelca).


Ürgelyuk keresés a legelőn (Fotó: Fülöp Timea Etelca).


Ürgelyuk keresés a legelőn (Fotó: Fülöp Timea Etelca).


Az ürgelyuk általános jellemzőinek bemutatása terepen (Fotó: Fülöp Timea Etelca).


Az ürgéket minden résztvevő érdeklődéssel figyelte (Fotó: Fülöp Timea Etelca).

Lebron XIII Elite PE