Az MME a LIFE+ és Natura 2000 programjaival is képviseltette magát a 23. FeHoVa-n

2016.03.01 12:52

Immáron 23. alkalommal szervezték meg a Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítást Budapesten 2016. február 18-21. között, a HUNGEXPO Vásárközpontban, melyen idén 12 ország 270 kiállítója vonultatta fel termékeit. A rendezvény óriási siker volt, amit mi sem bizonyít jobban, mint a világ minden tájáról érkező, több mint 62 ezer látogató.   A FeHoVa-n a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) idén is képviseltette magát.


Az MME standja az FeHoVa-n (Fotó: Nagy Dénes).

Az MME főállású munkatársai és önkéntesei a rendezvény mind a négy napján várták az érdeklődő látogatókat, akik:

·         A HELICON parlagisas-védelmi LIFE+ program keretében a ragadozómadarakat érintő mérgezéses esetekről és egyéb bűncselekményekről kaphattak információkat.

·         A kékvércse-védelmi LIFE+ program kapcsán a kék vércsék és a vetési varjak védelmével ismerkedhettek meg.

·         Második alkalommal találkozhattak a nagy nyilvánosság előtt a tavaly ősszel indult szalakótavédelmi LIFE+ programmal.

·         Elsőször ismerkedhettek meg az AGROmashEXPO látogatói a RAPTORSPREYLIFE LIFE+ projekttel, mely a veszélyeztetett kerecsensólyom és parlagi sas populációk zsákmánybázisának biztosítását tűzte ki célul. 

·         A Svájci-Magyar Együttműködési Program finanszírozásával megvalósuló SH/4/8regisztrációs számú projekt Natura 2000 területek fenntartási terveinek elkészítését végzi. Ezeken a területeken a vadgazdálkodókkal való kapcsolat kiemelt fontosságú, hiszen a vadgazdálkodással együtt megoldhatók olyan természetvédelmi feladatok, mint például a földön fészkelő veszélyeztetett madarak költési sikerét befolyásoló fészekpredátorok (szőrmés ragadozók, vaddisznó) állományának szabályozása vagy az erdei vadhatás optimális szinten tartása. A projekt végrehajtása abba a fázisba érkezett, amikor a készülő fenntartási tervek az érintettek - hangsúlyosan a FeHoVa látogatóközönségének számító vadászok, horgászok és természetjárók - figyelmére és véleményére számítanak.

·         Végül, de nem utolsó sorban tájékoztattuk az érdeklődőket a szintén a Svájci-Magyar Együttműködési Program finanszírozásával megvalósuló SH/4/10 regisztrációs számú projektről, ami a Natura 2000 területekhez kapcsolódó ismeretterjesztési és szemléletformáló feladatokat látja el a lakossági, a gazdálkodói, pedagógusi, óvodai és általános iskolai célcsoportokat megszólítva.

A standunkon nem csak beszélgetni lehetett az MME szakembereivel és önkénteseivel, de az érdeklődők itt juthattak hozzá az egyes projektek szakmai és ismeretterjesztő kiadványaihoz is.

Nike Air VaporMax 2019