AGROmashEXPO-n a RAPTORSLIFE

2016.02.01. 11:39

Az MME képviselte saját vezetésű, és partnerei LIFE+ és Natura 2000 programjait Magyarország agráripari csúcsrendezvényén, az AGROmashEXPO-n. Hatalmas siker volt az idei AGROmashEXPO, melyre rekordszámú, több mint 45.000  látogató érkezett! Az agráripari kiállítást Budapesten 2016. január 27-30. között rendezték, a HUNGEXPO Vásárközpontban. 


Az MME standja az AGROmashEXPO-n.

Az MME főállású munkatársai és önkéntesei a rendezvény mind a négy napján várták az érdeklődő látogatókat, akik:

  • HELICON parlagisas-védelmi LIFE+ program keretében a ragadozómadarakat érintő mérgezéses esetekről és egyéb bűncselekményekről kaphattak információkat.
  • kékvércse-védelmi LIFE+ program kapcsán a kék vércsék és a vetési varjak védelmével ismerkedhettek meg.
  • Második alkalommal találkozhattak a nagy nyilvánosság előtt a tavaly ősszel indult szalakótavédelmi LIFE+ programmal.
  • Elsőször ismerkedhettek meg az AGROmashEXPO látogatói a RAPTORSPREYLIFE LIFE+ projekttel, mely a veszélyeztetett kerecsensólyom és parlagi sas populációk zsákmánybázisának biztosítását tűzte ki célul. 
  • A Svájci-Magyar Együttműködési Program finanszírozásával megvalósuló SH/4/8 regisztrációs számú projekt Natura 2000 területek fenntartási terveinek elkészítését végzi. Ezeken a területeken a vadgazdálkodókkal való kapcsolat kiemelt fontosságú, hiszen a vadgazdálkodással együtt megoldhatók olyan természetvédelmi feladatok, mint például a földön fészkelő veszélyeztetett madarak költési sikerét befolyásoló fészekpredátorok (szőrmés ragadozók, vaddisznó) állományának szabályozása vagy az erdei vadhatás optimális szinten tartása. A projekt végrehajtása abba a fázisba érkezett, amikor a készülő fenntartási tervek az érintettek - hangsúlyosan a FeHoVa látogatóközönségének számító vadászok, horgászok és természetjárók - figyelmére és véleményére számítanak.
  • Végül, de nem utolsó sorban tájékoztattuk az érdeklődőket a szintén a Svájci-Magyar Együttműködési Program finanszírozásával megvalósuló SH/4/10 regisztrációs számú projektről, ami a Natura 2000 területekhez kapcsolódó ismeretterjesztési és szemléletformáló feladatokat látja el a lakossági, a gazdálkodói, pedagógusi, óvodai és általános iskolai célcsoportokat megszólítva.

A standunkon nem csak beszélgetni lehetett az MME szakembereivel és önkénteseivel, de az érdeklődők itt juthattak hozzá az egyes projektek szakmai és ismeretterjesztő kiadványaihoz is.

jordans for sale mens